Wednesday, 19 April 2017

33. BERBAKTI KEPADA IBUBAPA

Kita selalu sanggup menghabiskan wang untuk memenuhi keperluan diri sendiri, isteri, anak-anak, teman wanita atau boss tetapi jarang di kalangan kita yang sanggup menghabiskan sebanyak itu untuk ibubapa.

Setiap kali apabila ibubapa memerlu sesuatu setiap kali itulah kita mempunyai pelbagai alasan sedangkan jika untuk pihak yang seperti disebutkan di atas maka tidak ada pula alasan yang timbul bahkan sanggup bergadai atau berhutang bagi memenuhi kehendak mereka itu.

Cuba anda ingat kembali beberapa tahun yang lepas bahawa berapa kalikah anda sanggup menghabiskan wang untuk ibubapa berbanding dengan yang lain. Kita percaya pemberian kepada ibubapa hanya sedikit sahaja.

Anadaikan itulah sikap kita, cubalah kita ubahkan dengan memberi keutamaan kepada ibubapa pula. Apabila kita boleh berubah, nesacaya selepas itu anda akan dapat merasakan perubahan dalam hidup anda iaitu daripada seorang susah kepada senang, sedih kepada gembira, kurang wang kepada murah rezeki atau daripada stress kepada tenteram. Itulah rahsia kebaikan apabila kita berbakti kepada kedua ibubapa.

No comments:

Post a Comment